Душан Боркович и Игор Маркович са победителите в рали Сърбия

Снимка: Личен архив Душан Боркович

Душан Боркович и Игор Маркович са победителите в 52-рото издание на рали „Сърбия“. Бившият пилот от WTCC и TCR сериите буквално отвя конкуренцията при едва първото си състезание зад волана на R5 автомобил.

Сръбинът, който прави своето първо участие в рали дисциплината от девет години насам, прекоси финалната арка с аванс от над пед минути пред своите най-близки конкуренти в лицето на Янос Пускади/Барнабас Годор (Skoda Fabia R5 evo).

В неделният ден от рали „Сърбия“ очакванията на всички бяха в това Боркович отново да доминира, факто който продължи и до самият край на състезанието. Въпреки това всички погледи бяха в екипажът на Мирослав Ангелов/Георги Гаджев, които имаха изключително много за наваксване след спуканата гума и наказанието в събота. Екипажът на АСК „Мегапорт“ успя да се справи със задачата изкачвайки се от пето на трето място изпреварвайки месните асове Ненад Вицентич/Иван Жевтич (Peugeot 208 R2) и Георги Василев/Стефан Добрев (Mitsubishi Lancer Evo IX).

С това си класиране Ангелов/Гаджев официализираха победата в шампионата на ЕРТ зона Балкани и титлата в националният ни рали шампионат. Те завършиха с изоставане от около 5 минути.

На четвърто място и второ в класирането за българският рали шампионат, завърши сливенският екипаж на Георги Василев/Стефан Добрев. Дуото на АСК „Дианел Рейсинг“ имаха повече от инфарктни последни километри, като съединителят на тяхното Evo IX ги предаде. Въпреки проблема, те успяха да се доберат до финала побеждавайки преките си съперници Вицентич/Жевтич с които се бореха до последно.

Александър Дучич/Владимир Зарич и Желко Милутинович/Лукич Урос затварят челната седмица.

Диана Стоянова и Иванела Иванова направиха повече от впечатляващо представяне бивайки третият най-добре представил се нашенски екипаж на рали „Сърбия“. Двете дами завършиха на осма позиция с авант от 8.5 секунди пред Никола Мишев/Явор Бранков.

Стоянова и Иванова също така са и шампионите в ERT3 зона Балкани, като те също така получават покана за участие на финала в Швейцария.

Челната десетка се затваря от Любомир Николов/Христо Вълчев.

От заявените 45 екипажа само 34 достигнаха до финала на рали „Сърбия“.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]