Душан Боркович безапелационен в Сърбия, Ангелов с проблеми

Екипажа на Душан Боркович/Игор Маркович (Skoda Fabia R5 Evo), бе безапелационен в първият ден от рали „Сърбия“. Вече бившият пилот от TCR и WTCC изненада всички с повече от страхотно темпо, като в края на деня авасът му спрямо най-близките му преследвачи е от над три минути и половина.

На второ място във вчерашния ден завършиха унгарците Янос Пускади/Годор Барнабас (Skoda Fabia R5 Evo). Екипажът на Eurospol Racing Team бе в директна битка с Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Skoda Fabia R5), които видимо имаха по-доброто темпо. За съжаление на нашенците спукаха гума в SS5, което им коства около пет минути изоставане. По-късно те също така получиха и наказание от минута и половия, поради закъсненение на ЧК.

„Сами си направихме по-труден денят ни – коментира Ангелов, момента със спуканата гума. –  В началото на петият етап спукахме гума. До сега не сме сменяли гума в отсечка, като направихме грешка, която ни коства много време. По-късно направихме и едно закъснение за ЧК. По етапите бяхме по-бързи от унгарците. Боркович явно е по-бърз пилот и от към техника не бяхме подготвени, колкото него.“

Ангелов и Гажев завършиха първият ден от рали „Сърбия“ на шеста позиция с изоставане от почти девет минути. Те все пак имат шансове да се качат на подиума, като изоставането им спрямо третите Георги Василев/Стефан Добрев (Mitsubishi Lancer Evo IX) е от около 20 секунди.

Най-добре представителите се българи след края на първият ден са екипажа на Георги Василев/Стефан Добрев. Сливналийте започнаха трудно деният си, като видимо не бяха във свои води. По-късно увеличиха темпото и с типичното за тях стабилно и хирургично каране, те имат шансове да се качат на стълбичката.

„Не бяхме в час в първите две отсечки, по-късно успяхме да усетим ритъма и да се завърнем – коментира Василев. – Пробавахме няколко неща с гумите. Утре ще бъде трудно. Колата не ние 100 процента подготвена, благодарение на Миро ние реално сме тук карайки с неговите гуми.“

Сърбите Ненад Вицентич и Иван Жевтич (Peugeot 208 R2) са изключително близо до сливенският екипаж с изостване от 10.4 секунди, като днес те ще имат тежката задача да се преборят с нашенците използвайки своите познания на сръбските трасета.

Челната десетка се затваря от Желко Милутинович/Урос Лукич, Никола Мишев/Явор Бранков, Диана Стоянова/Иванела Иванова и Петар Христозов/Динко Иванов.

Още първият етап за деня бе маркиран от инциден. Сливенският екипаж на Дилян Станков и Йордан Йорданов (Peugeot 208 R2) се удариха, като за щастие екипажът е невредим и успяха да се завърнат на трасето. По-късно обаче поради теж в скоростната кутия те трябваше да отпадна от надпреварата. Изтеклото масло от автомобила на Станков/Йорданов принуди организаторите да назначат служебни времена на голяма част от екипажите стартиращи зад тях.

Младата надежда Денис Станчовски и навигаторът му Младен Карчев (Peugeot 208 R2) също отпаднаха поради удар в най-дългата отсечка за деня, те също  са невредими.

Днес на екипажите им предстоят пет състезателни етапа, като първият стратира в 10:28 часът българско време.

52. Rally Serbia – Saturday Highlights

Съботния ден донесе доминация на местната звезда Душан Боркович, който не даде шанс на своите конкуренти да застрашат лидерската му позиция. Вижте всичко най-интересно от първия състезателен ден на Serbia Rally в следващото видео. #BulgarianRallyChampionship #BalkanRallyTrophy #RallySerbia2019

Публикувахте от Bulgarian Rally Championship в Събота, 28 септември 2019 г.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]