Драма за Ожие при тестовете за рали „Монте Карло“

press%2F2016_02_HOCK_OGIER_%28101%29

Преди няколко дни Себастиен Ожие отново се качи зад волана на Fiesta RS WRC с оглед подготовката му за предстоящото рали „Монте-Карло“.

По време още на първата тестова сесия вчера проблем с турбината връща французина при механиците. Това обаче на този етап е нещо нормално за новите WRC автомобили, които преминават през така наречените „детски болести“.

Истинския проблем, с който се сблъска Ожие са гумите. Меките и супер меките сликове на Мишлен се оказва че, издържат не повече от 35 километра при условия типични за рали „Монте Карло“.

Малко по-късно обаче стана ясно че, французина е тествал с гумите предназначени за сезон 2016, които при доста по-сериозните натоварвания от страна на новото поколение на Фиеста WRC са доста неефективни. Също така все още няма информация дали от Мишлен ще разполагат с новите смеси на базираното в Гап рали.

През целия първи ден от тестовете Ожие се е занимавал основно с тестове на гуми пробвайки дори и типичните за Монте гуми с шипове.

Днес по време на втория ден от тестовете французина удари тестовия автомобил на М-Спорт повреждайки доста сериозно задното окачване и задвижване на новата Фиеста WRC. От отбора на Малкълм Уилсън прекратиха теста, като е напълно вероятно този инцидент да лиши от ценни километри зад волана на новия автомобил От Танак и Елфин Еванс.

c109xn5wiaazmre

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]