Драма за Ньовил, Ожие повежда в предпоследния ден от рали Монте Карло

AP-1QUXECJ9S1W11_Sebastien_Ogier

Резюмен на Ред Бул ТВ от вчерашния ден (линк).
Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия ще стартират в днешния последен ден от рали „Монте Карло“, като лидери в надпреварата. Френския екипаж излезе на чело след удар на Тиери Ньовил и Николас Жилсул в парче бетон, счупвайки задното окачване на i20 WRC губейки всяка надежда за победа. Така Ньовил буквално „подари“ лидерската позиция на Ожие в последния вчерашен етап.

Въпреки че, успяха да се доберат до сервизния парк, екипажа на Хюндай изгуби над 30 минути за да поправи щетите по окачването на автомобила (виж видео).

„Много съм разочарован – коментира Тиери Ньовил, който бе изключително бърз през целия уикенд, но една грешка му коства цялата надпревара.- най-вече заради отбора, защото те работиха много здраво за да стигнем до тук. Ние искахме да приберем победата у дома за всички тях, но за съжаление няма да се случи този път.“

Темпото и на двата екипажа на М-Спорт бе изключително бързо, но Ньовил се защитаваше през целия ден изключително добре до последния етап за деня.

FIA World Rallye Championship 2017 / Rallye Monte-Carlo

🔩🔧⚙ ⏱ Bad luck for Thierry NEUVILLE,
Sébastien Ogier leads Rallye Monte-Carlo 2017

Watch the full Saturday Highlights tonight on wrcplus.com – and don´t miss the Power Stage LIVE on Sunday from 12:00 (CET)!

Публикувахте от WRC в 21 януари 2017 г.

В края на деня Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия се намират на първо място с преднина от 47.1 секунди от съотборниците им От Танак и Мартин Ярвеоя. Деня на естонецът не бе никак лесен, след като отново имаше проблеми със скоростната кутия която сама си избираше на коя предавка да бъде. Заедно с това От Танак имаше и проблеми с хидравличната система на своята Фиеста, но за негова радост всички проблеми бяха отстранени и той успя да запази втората си позиция.

„Тиери направи едно невероятно рали с фантастична скорост – коментира представянето на своя съперник Ожие. –Да караш през цялото рали „Монте Карло“ в тези условия, с тази скорост е огромно предизвикателство.

„Монте Карло“ е такова рали в което трябва да имаш късмет. Пожелавам му да няма повече лош късмет, защото се справи блестящо.“

На трета позиция в генералното класиране е екипажа на Яри-Мати Латвала/Мика Антила. Дуото е на път да запише първото качване на подиума за Тойота още в първото им състезание за сезон 2017. Двамата изостава с над минута и половина зад Танак/Ярвеоя.

„Казано честно никога не съм очаквал да се намирам в тази позиция преди последния ден от ралито- коментира представянето си Яри-Мати Латвала. – Опитвахме се да караме на сигурно през целия ден за да нямаме проблеми в тези доста тежки условия.

„Единственото което направих през деня, е да променя настройките на колата за да отговарят на моя стил на каране. Сега трябва да останем концентрирани за да стигнем до финала.“

Крейг Брийн и Скот Мартин се намират на невероятната четвърта позиция зад волана на стария Ситроен DS3 WRC, който въпреки всичко в тези тежки заледени условия успява да се бори с новата генерация WRC автомобили. Втория екипаж на Хюндай Дани Сордо/Марк Марти се намират на пета позиция изоставяйки с 15.9 секунди зад Брийн/Мартин.

Елфин Еванс и Даниел Барит са последния WRC автомобил в челото на класирането, като младия пилот на DMACK показа доста добро темпо на сух асфалт, записвайки първата асфалтова етапна победа за производителя на гуми в WRC.

Челото се затваря от лидерът в WRC2 Андреас Микелсен, следван от Ян Копецки, Бриан Буфие и Понтус Тидеман.

Микелсен води в генералното класиране на WRC2 с почти четири минути преднина пред втория Ян Копецки.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]