Драма в Корсика, Ньовил повежда Мийк отпада

Рали Корсика, Рали,

Тиери Ньовил и Николас Жилсул поведоха след втория изключително драматичен ден от рали „Корсика“. Екипажът на Хюндай прекоси финиша на днешния последен етап с аванс от 38.9 секунди пред Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия. Големите губещи днес бяха Крис Мийк и Пол Найджъл, които получиха повреда в своят двигател и трябваше да отпаднат.

Екипажът на Ситроен за съжаление няма да продължи по системата рали 2, обявиха от отборът в официално съобщение до медиите.

„Разбира се не очаквахме такъв завършек на състезанието за нас- коментира Мийк. – Въпреки това случващото се до сега ми даде огромна увереност за в бъдеще. Много е специално чувството да водиш в това рали.“

Ньовил, който се надява да не повтори представянето си от Швеция и Монте-Карло, спечели три от четирите асфалтови етапа благодарение на едно невероятно каране побеждавайки Ожие на собствен терен.

„Имахме възможността да поставим добри времена днес – разясни Ньовил. –  Натиснах доста здраво в последният етап за да се опитам да увелича преднината си и тогава точно Ожие получи своята повреда. Утре денят ще бъде много труден.“

Ожие Все пак завърши втория ден на втора позиция, но не бе никак доволен от работата на автомобила на М-Спорт на асфалт, търсейки правилните настройки през цялото време. Това обаче не бе най-големия проблем за световният шампион днес. В последният етап за деня Ожие изгуби хидравличната система командваща задвижващата система и скоростната кутия, което подпомогна за увеличаването на аванса на Ньовил спрямо него.

„В края на СЕ7 изгубихме налягане в хидравликата, като още тогава знаех че ще имаме проблеми – обяснява пилотът на М-Спорт. – Целта ни бе да стигнем до края деня и до сервизният парк. Нямахме как да сменяме предавките, както и диференциалите не работеха затова колата се държеше, като със задно предаване.“

На трета позиция с пасив от 57.7 зад водещият екипаж завършиха Дани Сордо и Марк Мартин. Вторият екипаж на Хюндай изпитваше проблеми с намирането на правилния ритъм, като Сордо дори заяви че, това е може би най-лошото му каране в кариерата му.

Яри-Мати Латвала и Мика Антила успяха да се изкачат на четвърта позиция, следвани от Крейг Брийн и Скот Мартин на 2.8 секунди. Брийн се движеше през деня пред Сордо и Латвала, но проблеми с разговорното го принудиха да премине през цял етап на сляпо без записки.

Челната десетка се затваря от Хейдън Падън, водачът в WRC2 Андреас Микелсен, Тиму Сунинен и Стефан Саразен.

Утре на екипажите им предстоят едва два етапа, като един от тях е с дължина от 53.78 километра. Пауър етапът стартира от 13:00 часа българско време, като феновете ще могат да го гледат на живо по БНТ HD.


 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]