Драматичен 10-ти етап в Дакар, Сайнц отново със стабилна преднина

Karlos Saints - Carlos Sainz

Карлос Сайнц успя да увеличи авансът си, след като записа етапна победа в днешния 10-ти етап от рали „Дакар“ 2020. Отсечката между Харад и Шубаят обаче бе съкратена на половина, след като излязоха изключително силни ветрове.

Въпреки това съкращение на отсечката на половина, Сайнц задаваше доста сериозно темпо. Това му бе повече от достатъчно за да увеличи авансът си от под 30 секунди на над 18 минути пред Насер Ал-Атия, възползвайки се и от грешките на съперниците си.

Катарецът, който стартира днес зад Стефан Петерханзел, е имал за цел да се движи плътно зад французина през целия ден. Една добра стратегия докато Петерханзел не направи навигационна грешка при търсенето на километър 223. Следователно и Ал-Атия направи грешка, която му коства над 15 минути, както и шансовете за победа в рали „Дакар“ 2020.

Петерханзел се оказа също в добра позиция след днешния ден, като изоставането му спрямо Ал-Атия в битката за второто място е вече от 16 секунди.

Якоб Пригоски, Жиниел де Вилиерс, Пиер Лачуме и Язид Ал-Раджи затварят челната петица с топ времената днес.

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо, се преобърна през таван при преминаването през една от дюните на пустинята Руб Ал Кхали.

Заедно със своят навигатор Мар Кома, двамата трябваше да измъкнат предното стъкло на своята Toyota Hulux за да продължат напред в етапа. Испанското дуо достигна финиша с изоставане от над час зад Карлос Сайнц и изпадайки на 14-та позиция в генералното класиране.

Остават още два дни до края на рали Дакар с обща дължина от около 750 километра, дали Сайнц ще спечели „Дакар“ 2020 при автомобилите тепърва предстои да разберем.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2886 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]