Джиджи Гали с участие в световният шампионат по рали крос

imagesource.php

Бившата звезда от световният рали шампионат Джиджи Гали ще вземе участие в десетият кръг от световния шампионат по рали крос на чисто новата писта в Брешиа, Италия.

Гали ще бъде зад волана на специално подготвена Ford Fiesta, която разполага с над 600 кс мощност.Tой ще кара за отборът на Андреас Бакеруд и Рейнис Нитис, Ford Olsberg MSE.

„Радвам се, че ще бъда част от набиращият популярност свят на  WRX,” изясни Гали, който си е направил сериозна репутация с неговият изключително атрактивен стил на каране. „Със сигурност няма да ми е лесно с толкова много пилоти и толкова мощна кола с която нямам опит. Направих тестове наскоро в Швеция и също така помогнах при изграждането на трасето, да се надяваме това да ми помогне в състезанието.”

Жак Вилньов също се завръща зад воланът на Peugeot 208, след като пропусна два последователни старта, поради ангажимент към Формула 1. Италианският кръг също така е и последното състезание в календарът на европейският шампионат по рали крос .

Водач в шампионатът е Петер Солберг с 212 т. следван от Томас Хекинен (161т.) и Рейнис Нитис (158т.)

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]