Джиджи Гали и KIA Rio влизат в World RX шампионата

click

Бившият пилот от WRC Джиджи Гали, ще вземе участие в предстоящия италиански кръг (16-18 Октомври) от World RX шампионата зад волана на Kia Rio. Изключително популярния италианец ще вземе участие със свой собствен отбор както и подготвен от самия него автомобил.

След по-малко от 12 месеца от последното участие на Гали в кръг от World RX, той е готов да се отправи към ново приключени с подкрепата на редица италиански спонсори. Джовани Берначини, неговия бивш навигатор от WRC ще бъде ключова фигура в новосформирания отбор.

„Щастлив съм да се завърна в World RX,” заяви Гали, който има зад гърбът си 66 участия във WRC и два подиума. „ Моите спонсори постоянно ме притискаха да направя тази стъпка, като към това може да добавим и моето желание да се състезавам. Много съм развълнуван за създаването на изцяло нов отбор и кола, както и че имам Джовани до мен отново. Ние ще направим представяне следващия месец в италианския кръг от шампионата. Нашата цел не е да победим, това би било глупаво да си го помислим още от началото- ние просто искаме да покажем, колко здраво сме работили до сега.”

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]