Джандоменико Басо води в рали Трансилвания

Шампионът на Италия  повежда в рали „Трансилвания“ още в първото си състезание зад волана на Хюндай i20 R5, след една страхотна битка с Богдан Маришка и неговата Фиеста R5.

След като завърши на втора позиция зад Басо в първия етап за деня, румънският пилот пое лидерството след следващите два етапа преди да изгуби време в последният етап за деня.

Битката за третото място също бе доста интересна вчера между Дан Гиртофан (Шкода Фабия R5) и Бернд Касиер (Форд Фиеста R5), като разликата между двамата в края на деня е от 0,1 секунди.

На пето място вчера завърши Флорин Тинчешку (Митсубиши Лансер Ево 9), който води в клас Продъкшън следван от добре познатият у нас Вали Порчистеану. Пилотът на Тойота Моторспорт Лука Росети е на седма позиция, като италианецът води в класирането при автомобилите с един двигателен мост.

Джим ван ден Хеуел (Митсубиши Лансер Ево 10) е на осма позиция и на трета в TER Production Trophy, пред съотборникът си Роберт Уудсайд и Мануел Михалаче, които са на девето и десето място. В TER2 Cup най-бърз е Симон Валентин Хансен следван от Роланд Стенг.

TER – Tour European Rally 2017 round 1: Highlights Leg 1 Transilvania Rally from RallyTV on Vimeo.

Вчера отпадна заводският пилот на Хюндай Чеуонг Лим след удар във втория етап за деня. Кореецът стигна до финала на етапа, но в прехода бе принуден да отпадне поради технически проблеми. Миналогодишният победил Симоне Темпестини не успя да стартира след електрически проблем в своя Ситроен DS3 R5.

Антон Титова и Недялко Сивов се намират на 22-ра позиция и на шесто място в TER 2 WD, Дани Попов и Дилян Попов не са стартирали в надпреварата.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]