Денис Станчовски: Имаме цели, които трябва да постигнем тази година

Снимка: Ивайло Старчев

Денис Станчовски води в класирането на националния шампионат в клас RC4 и е сред най-перспективните млади състезатели в българския рали спорт. Предстои му вълнуващ старт в Рали “България”, заедно с неговия навигатор Недялко Сивов и тяхното Peugeot 208 R2, в който са изправени пред сериозна конкуренция сред автомобилите със задвижване на предните колела.

Вече натрупа сериозен стаж в ралитата и си един от най-добрите в своя клас, но кое е най-доброто ти състезание до този момент?

Направихме доста състезания вече, познавам колата добре и имаме достатъчно километри с нея. Точно заради това имаме цели, които трябва да постигнем тази година. Всяко рали си има свой характер и предизвикателства в него.

Рали “България” ще бъде изпитание за всички участници, как се подготвяш за него?

Рали “България” винаги е било много тежко и важно рали за всички участници. Новото и интересно тази година, е че то ще бъде на нов и непознат за нас терен.

За нас е важно да направим добри записки, включително на шейкдауна и да се доверим на тях. Вярвам че те ще са важната част от пътя към победата.

Кое според теб е най-важното за победата в едно рали?

Важно за победата е добрия и професионален екип, спокойствието и концентрацията в ралито.

Вярваш ли в късмета и разчиташ ли на него по време на състезание? А в живота?

Както в живота, така и в спорта трябва известна доза късмет, но не можем да разчитаме на случайности защото нашият спорт е опасен, нямаме право на грешки.

Информация за 52-рото рали „България“ можете да намерите на https://rallybg.com/

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]