Дейвид Еванс: Танак напуска Тойота и минава в Хюндай през сезон 2020

Само преди няколко часа в страницата на английското издание Autosport излезе материал на журналистът Дейвид Еванс в който се твърди че, Ойт Танак  е подписал с Хюндай за сезон 2020.

Според Еванс сделката е била сключена още в началото на този месец. Танак, който през последните два сезона кара за Тойота, за сега отрича да е имало такова споразумение, като фокусът му  е насочен към това да спечели титлата през този уикенд в Испания.

Източник от сервизният парк на Дейвид Евънс също така твърди: „Хюндай е добра опция за Танак. Работата с Андреа Адамо е доста ясна и Ойт определено ще знае, какво ще получи и къде ще се намира в отбора.“

На въпросът дали  вече е подписал с Хюндай шефът на отбора Андреа Адамо отговаря: „Не. Искам да видя, как ще се развие ситуацията. Не знам дали Ойт е подписал с някой. За в момента гледам филмът му, който ми харесва. Виждам че, играят доста умни актьори в него, някои по-добри и от мен.

„Аз съм новият в квартала. Не мога да се боря на същото равнище с тях.“

Въпреки, че Танак води сезонът му премина с множество технически проблеми. Един от най-големите бе този с хидравликата от Сардиния, а там той бе на път да спечели състезанието, което можеше да му подсигури титлата доста по-рано.

„Нямам какво да кажа – коментира Томи Макинен ситуацията. – Все още сме в преговори и очакваме решението на Ойт.“

Преминаването на Танак в Хюндай ще превърне корейският тим в истински дрийм тим, с Дани Сордо и Себастиен Льоб поделяйки си третата кола в отбора. Не е ясно каква ще бъде съдбата на Андреас Микелсен и Крейг Брийн, но като това преминаване стане факт за тях възможността да останат в Хюндай ще бъде минимална.

Ситуацията в Тойота също ще се промени, като само единствено Кале Ровампера има договор с тима за следващият сезон, докато Крийс Мийк и Яри-Мати Латвала преговарят своето място. Според редица слухове, Мийк със сигурност ще продължи в отбора за разлика от Латвала, докато в същото време има и вероятност след драмите в Ситроен Ожие също да премине в японският тийм за последният си сезон в своята кариера.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3253 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]