Дебют за R4 кита в рали Монте-Карло 2020

Никой не пристига в Монте-Карло без да се е подготвил. Затова французина Рафаел Астиер и екипът на Milano Racing успяха да навъртят доста голям набор от километри преди да дебютират в кръг от WRC зад волана на чисто новият Fiat MR 500X базиран на R4 хомологацията на ФИА.

Неговата подготовка е продължила три дни, като френският шампион от 2016-та е успял да тества възможно най-много конфигурации и настройки.

Това ще бъде едно голяма предизвикателство и показно за възможностите на R4 хомологацията, която има за идея да бъде стъпало преди R5 автомобилите и възможно най-близо до схемата от преди години, която бе изключително успешната N4 група. Имайки в предвид условията в рали „Монте-Карло“, на дали ще успеем да разберем реалното темпо на MR 500X R4, но пък определено ще следим под лупа времената давани от Астиер.

Рали „Монте-Карло“ ще започне само след няколко дни на 23-ти Януари.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3039 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]