Дебют за Ситроен DS3 R5 в Португалия.

ds3r5-2От щабът на Ситроен Спорт заявиха,че техният автомобил Citroen DS3 R5 ще вземе участие в рали Португалия в краят на месец март. Зад волана на този автомобил ще бъде Себастиан Шардоне, който ще стартира своята програма в шампионатът WRC2.  Освен старт в Португалия, екипът е запланувал и старт в Полша заедно с още четири ралита, които все още предстой да бъдат уточнени.

До края на месец януари, вече са заявени 27 броя от автомобила. Интересен факт е това че, първия старт на новият автомобил на Ситроен ще бъде с две седмици по-късно от този на Peugeot. А до колкото до Skoda, за в момента разработват своята версия на R5, но все още нямат официално становище.

Техническа характеристика

Двигател:Четири цилиндров, с турбо компресор и директно впръскване Magneti Marelli.

Макс. мощност: 280 к.с. при 6 000 обр/мин.

Макс. въртящ момент: 400нм при 2 500 обр/мин.

Предаване: Задвижване на четирите колела. Съединител с двоен диск. Секвенциална 5 скоростна кутия. Преден и заден диференциaл тип ADL (auto-locking)

Допълнително:Спирачни дискове 355 мм. за асфалт и 300 мм. за макадам. Минимално тегло 1200 кг.

Цена от непотвърден източник 300 000 евро.

ВидеоАко сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]