Две Polo GTI R5 с дебют на рали Каталуня

Преди няколко дни от Фолксваген потвърдиха информацията от Април, че възнамеряват да вземат участие в предпоследния кръг от WRC рали „Каталуня“. В допълнение с това спортното подразделение на немския производител допълни,  че възнамерява да участва с цели два автомобила в WRC2 категорията.

Определено от Фолксваген са подбрали доста добре състезанието в което ще дебютира тяхната машина, след като испанският кръг от шампионата по традиция се провежда върху две настилки.

„Ще вземем участие на рали Испания с два автомобила поддържани от самите нас – коментира Свен Смийтс, спортен директор на Фолксваген. – Целта ни е да покажем конкурентността на новото Polo R5 в най-висока конкуренция и по различни настилки.“

Официално автомобила се очаква да получи своята хомологация на 1 Октомври, като до тогава той трябва да е покрил 10 000 тестови километра.

Вече са продадени 15 шасита, като във вторник (04.09.2018) Свен Смийтс и неговият екип направиха едно финално представяне на автомобила преди хомологация в Хановер, пред частни тимове.

„Polo GTI R5 е навъртяло  около 9 000 тестови километра към днешна дата, като половината от тях са на макадам, а другата на асфалт – доплъва Смийтс. – Целия ни разработващ екип рабоди много здраво за да създаде, по думи на клиентите ни, един първокласен автомобил.“

За сега не е ясно на кои пилоти ще разчита Смийтс за рали „Каталуня“, но всички слухове сочат към Понтус Тидеман и Ерик Камили.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]