Два нашенски екипажа със старт в Турция за 1-ви кръг от ERT зона Балкани

Снимка: Astra Racing
Снимка: Astra Racing

Два български екипажа поеха към Турция за да вземат участие в първия кръг от европейския рали трофей зона Балкани. Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo) и Екатерина Стратиева/Георги Аврамов (Peugeot 208 R2).

Асфалтовото рали „Evofone ESOK“ (Рали Ескишехир) ще приюти 27 екипажа, като само два са чуждестранните и това са именно Ангелов/Гаджев и Стратиева/Аврамов.

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев определено имат сметки за уреждане в тази напревара, като през 2019-та те завършиха на четвърта позиция в генералното класиране с изоставане от над минута и половина от победителите Мурат Бостанджи/Онур Ватансевер.  Сега те разполагат с далеч повече опит, както и с повече километри с последната еволюция на Fabia Rally2 evo. Само и единствено Бурак Чукорва/Ведат Бостанджи разполагат със същият автомобил от 11-те заявени екипажа в RC2. Именно те ще са и най-големите конкуренти на Ангелов/Гаджев за победата, след като Мурат Бостанджи и Онур Ватансевер няма да вземат участие.

✅Готови сме!По-късно се отправяме към Турската граница за първия старт от Европейския Рали Трофей ESOK Rally Eskishehir🇹🇷 23-25 април!💪🔜🏁

Публикувахте от Спортен клуб Мегапорт в Сряда, 21 април 2021 г.

Въпреки това задачата на нашенците няма да е никак лесна особенно, след като Чукорва/Бостанджи се пребориха с екипажа на АСК „Мегапорт“ в последното издание на ралито през 2019-та.

👌PCR тестовете на екипа са отрицателни! 🔜Тръгваме за Ескишекир, Турция Петрол АД #100exxtraforce #Бъдеще Verso Travel SPA Hotel PERSENK BOSCH fans BAUHAUS Bulgaria P1 Advanced Racewear BG ASTRA RACING

Публикувахте от EKATERINA STRATIEVA в Вторник, 20 април 2021 г.

В категорията на Екатерина Стратиева и Георги Аврамов конкуренцията също ще бъде доста тежка. Те ще трябва да се изправят срещу седем екипажа, като някой от тях дори ще стартира с новата Rally4 хомологация на Ford Fiesta. Фаворитите за победата са Каган Караманоглу/ Ахмет Юрук (Ford Fiesta R2T), които завършиха на трето място през сезон 2019 в клас RC4.

Часови график

Времената на живо можете да следите от тук или от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]