Два български екипажа с поредно участие в Румъния

Благодарение на ситуацията в автомобилния спорт в България за пореден път през тази година ще има българско присъствие в националния рали шампионат на Румъния. Два ще бъдат родните екипажи, като първия от тях е този на Антон Титов и Динко Георгиев.

Дуото предостави своя автомобил Skoda Fabia R5 на Игнат Исаев и Йордан Йорданов, които спечелиха първия кръг от шампионата на северната ни съседка само преди няколко седмици.

Антон Титов

За Титов и Георгиев участието в рали „Хартига“ ще бъде от ключова важност за тяхното развитие, след като в тeхния клас са заявени общо шест екипажа. Сред тях са имена като младата надежда Андрей Гиртофан, Кристиан Долофан, Себастиан Барбу и др. Голямата звезда на Румъния Симоне Темпестини за втори пореден път ще седне зад волана на Porsche 997 GT RGT и ще се опита за пореден път да измъкне победата от автомобилите със задвижване на четирите колела.

Втория роден екипаж който възнамерява да участва през този уикенд в рали „Хартига“, е този на Екатерина Стратиева и Георги Аврамов.

След отпадането на дуото от ERC рали „Канарски острови“ тяхната задача в Румъния ще бъде да натрупат изключително важни километри с новия за тях автомобил Opel Corsa Rally4. Техни конкуренти ще бъдат цели 14 екипажа, като сред тях са имената на топ пилотите Норберт Майор и Влад Косма.

Общата дължина на провеждащото се през този уикенд рали „Хартига“ е 118 състезателни километра разделени на 12 специални етапа. Първата и най-дълга отсечка от уикенда стартира в петък от 15:53 ч. Времена на живо може да се следят от тук, а видео на живо може да се гледа социалните профили на румънската федерация FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv).

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]