Два български екипажа стартират през този уикенд в ERC рали Канарски Острови

Два български екипажа ще вземат участие във втория кръг от европейския рали шампионат рали „Канарски Острови“. Александър Томов и Явор Брънков ще продължат своята кампания в JERC.

В макадамовото рали „Унгария“ за съжаление те отпаднаха след като пoлуоска на тяхното Peugeot 208 Rally4 се измъкна след удар в камък само няколко етапа преди финала на надпеварата. През този уикенд обаче, те ще се състезават на асфалт, където имат доста по-голям опит.

Вторият заявен за рали „Канарски Острови“ екипаж е този на трикратната носителка на титлата ERC Ladies’ Trophy Екатерина Стратиева с навигатор Георги Аврамов. Екипажът на АСК „Астра Рейсинг“ възнамерява да участва във всичките асфалтови кръгове от ERC, което ги превръща във втория регулярен роден екипаж в шампионата.

Стратиева ще стартира в рали „Канарски Острови“ зад волана на Peugeot 408 Rally4.

„Радвам се да се завърна. Стъпка по стъпка ще се състезавам във всичките асфалтови състезания през сезона. През този уикенд нашият фокус е рали Канарски Острови, където отново ще се състезаваме с Rally4 автомобил и в партньорство с MRF Tyres“, разясни Стратиева пред fiaerc.com.

В ERC4 на тазгодишното издание на рали „Канарски Острови“ ще вземат участие 16 екипажа, включително и тези на Томов / Брънков и Стратиева / Аврамов. Сред заявените са победителите в рали „Унгария“ племеникът на Колин Макрей Макс Макрей с навигатор Камерън Фейр.

Рали „Канарски Острови“ стартира този четвъртък с 1,80 километровия етап Las Palmas de Gran Canaria, който стартира от 22:35 часа българско време. За пръв път от доста време ERC ще се завърне по родните телевизии, като от Max Sport 2 ще излъчат два от съботните етапи. Повече информация за състезанието можете да намерите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]