Данъчни търсят от Латвала между 5 и 6 милиона евро

яри-мати латвала

Излезе информацията, че Яри Мати Латвала има недовършена работа с финландската данъчна служба. Това бива потвърдено и от самият той, като става ясно, че службата търси от бившия пилот на Тойота сумата между 5 и 6 милиона евро – споделя финландското издание Ilta-Sanomat.

Самия Латвала е разкрил пред изданието, че освен недвижимо имущество от данъчните са иззели и част от колекцията му с автомобили като гаранция в случай, че финландеца не си плати задълженията. До това се стига, след като биват намерени несъотвествия в данъчните декларации на Латвала през 2014 и 2015, когато той кара за Фолксваген.

„Освен че конфискуваха недвижимо имущество взеха и някои от колите ми – коментира Латвала. – Това е изненада за мен, казано честно не съм очаквал това решение от тяхна страна. От друга страна това е една рутинна мярка изискана от тях.

„Данъчните служби са обработили моите данъци за последните няколко години и са решили да вземат това решение. Аз съм отправил оплакване за ликвидиране на данъците и затова базирано на фискалното решение се взимат защитни мерки от страна на данъчните служби, което е нормална практика във Финландия“.

Данъчните служби и в други страни членки на ЕС работят по този начин. Те иземват предварително активи за да се подсигурят при евентуално неплащане на задълженията и поставят срок за изплащане на задълженията към тях. В случая ако Латвала плати търсената сума в определеният от службите период, то той ще си възвърне иззетите активи.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]