Дани Сордо ще направи първото си участие през сезона в Португалия

dani-sordo-дани-сордо-хюндай-моторспорт

38 годишния испанец се очаква да седне зад волана на новото поколение i20 N на рали „Португалия“ (19-22 май). Информацията дойде директно от Hyundai Motorsport, които споделиха на кои екипажи ще разчитат за португалския уикенд.

Нямам търпение да седне зад волана за пръв път на Hyundai i20 N Rally1 в Португалия„, разясни Сордо.

Официално няма яснота в кои ралита ще участва испанеца през тази година, след като споделя третото шаси на корейците с Оливър Солберг.

Освен, че споделят едно шаси Сордо е и в ролята на личен треньор на младия Солберг, който взе участие в първите три кръга от сезона под зоркото око на испанеца.

В моя договор има вписани четири участия през годината, но нямам яснота дали ще участвам в повече или по-малко кръгове“, допълва в заключение Сордо, който наскоро взе участие в рали рейд надпреварата „Qatar International Baja“.

Там той завърши на тринадесета позиция зад волана на Can-Am Maverick T3 бъги с навигатор Ксавир Пансери. В същото състезание взе участие и Крис Мийк, който завърши на четвърта позиция.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]