Дани Сордо продължава с нов навигатор до края на сезона

Sordo-nov-navigator

Днес неочаквано пилота на Hyundai Motorsport Дани Сордо обяви, че се разделя с Борха Росада. Това е третата смяна на навигатор за Сордо в рамките на няколко месеца, след като той се раздели с дългогодишния си навигатор Карлос дел Барио след рали „Монте Карло“ през тази година.

Кандидо Карера ще бъде навигатор на Сордо до края на сезона в световния рали шампионат. Карера определено не е неопитен в своята работа, след като има над 30 старта в кръгове от световния рали шампионат.

„Благодарен съм на Борха за добре свършената работа и професионализъм – коментира Сордо. – Той ми показа колко добър навигатор е в колата и извън нея. За съжаление и въпреки 100% усилия и на двама ни, асимилирането на записките не бе на нужното ниво.

„Надявам се двамата с Кандидо Карера да се сработим възможно най-бързо и да успеем да постигнем добри резултати до края на сезона.“

Няма пълна яснота кое ще е ралито в което Сордо и Карера ще дебютират като екипаж, но най-вероятно това ще бъде рали „Акрополис“. Също така няма информация дали 38 годишния испанец ще преподпише с Hyundai Motorsport за следващия сезон.

По-рано през тази година излязоха слухове, че от Toyota Gazoo Racing имат интерес към Дани Сордо най-вече защото искат да имат трети автомобил, който ще бъде споделен в определени кръгове със Себастиен Ожие.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2886 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]