Дани Сордо потвърден за Мексико, Аржентина и Португалия

Дани Сордо и Карлос дел Барио ще вземат участие в предстоящите кръгове от WRC календара. Това ще бъдат рали „Мексико“, рали „Аржентина“ и рали „Португалия“. Така испанското дуо започва сезонът си по доста подобен начин, както започнаха и през 2019-та.

През миналата година Сордо показа, че все още има скорост постигайки добри резултати въпреки ограничената си програма. Според редица издания Сордо и дел Барио може да бъдат видяни зад волана на i20 Coupe WRC и в ралита като „Сардиния“ и „Германия“.

До голяма степен сезон 2020 за Сордо зависи значително от желанията на Себастиен Льоб, с който споделят третият автомобил на корейците. В предишни интервюта Льоб заяви, че възнамерява да направи повече макадамови ралита през този сезон. Както знате през 2020-та на Льоб му остава да вземе участие в още пет кръга от шампионата, като не е ясно кои ще бъдат те. За сега очакванията са да видим легендата на рали „Сафари“, рали „Финландия“, рали „Турция“, рали „Уелс“ и рали „Нова Зеландия“.

Освен потвърдените участия на Сордо до момента в WRC, той ще вземе участие заедно с Ойт Танак в първият кръг от националният рали шампионат на Португалия с оглед подготовката им за португалският кръг от WRC.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]