Дани Сордо и Тиери Ньовил спретнаха грандиозно шоу в Испания

Снимка: Виктор Алион (salmonesmotorsport.es)

Дани Сордо и Тиери Ньовил спретнаха едно страхотно шоу в четвъртото издание на „Състезание за шампиони на писта Ла Рока“. Надпреварата, която се организира от самият Сордо на семейната на испанеца писта „Ла Рока“ в Кантабрия.

Състезанието се проведе за пръв път в два дни. Събота бе ден за тренировки и опознаване на трасето, а неделя състезателите се изправяха директно един срещу друг на принципа на италианското преследване.

„Започнахме това събитие преди няколко години – коментира Дани Сордо. – Първоначално бе малко събитие и в първото си издание се получи добре. Във второто успях да докарам WRC автомобил на Hyundai Motorsport. За тази година решихме да вдигнем нивото.“

И то какво ниво. Участие взеха редица топ испански звезди, като Микел Азкона, Нил Соланс и Иван Арес. Участие взе и Тиери Ньовил, който се състезава с два свои автомобила Peugeot 306 Maxi Kit Car и новото му попълнение в гараца BMW M3 E30. Живеещият в Андора Крис Мийк също трябваше да вземе участие, но не се появи поради здравословни причини.

От към автомобили определено феновете не бяха разочаровани с наличието на множество рали класики, както и WRC автомобили на M-Sport и Citroen Racing. Сордо бе зад волана на Hyundai i20 N WRC+ с който спечели рали „Сардиния“ през 2019 и 2020, той също така се състезава и със своето BMW M3 E30, Лука Педерсоли бе зад волана на Citroen C3 WRC+ докато Микел Азкона бе с Hyundai Elantra TCR.

„Надяваме се да успеем да продължаваме да вдигаме нивото на организация всяка година, което също зависи и от намирането на спонсори и повече известни пилоти. Кале бе на косъм да дойде, Себастиен Льоб имаше други ангажименти, но и той искаше да дойде. Себастиен Ожие трябваше да празнува рожденият ден на синът си и пропусна.

„За догодина основната ни цел ще е да намерим автомобили които да не са обвързани с някой бранд, за да може всички да се забавляват еднакво. Например Ожие и Рованпера, карат за Toyota а събитието ни се спонсорира от Hyundai“, допълва испанеца.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]