Дани Сордо и Карлос дел Барио се разделят

карлос-дел-барио-carlos-del-barrio

Двойката Дани Сордо и Карлос дел Барио бе доста успешна през последните три години от тяхната съвместна работа. Те записаха две победи на рали „Сардиния“, като също така подпомогнаха и спечелването на две титли при производителите на Хюндай Моторспорт, въпреки тяхната ограничена програма през годините.

За съжаление обаче през сезон 2021 двамата испанци ще се разделят и няма да участват повече заедно в WRC. Дел Барио поема по свои път, като ще продължи да взима участие в кръгове от WRC, но партнирайки на парагваецът Фабрицио Залдивар в WRC3 и с Hyundai i20 R5.

Тази новина стана ясна, след като дел Барио публикува в профилът си в Instagram пост с който се сбогува със Сордо и с екипът на Хюндай Моторспорт.

„ След три интензивни години, през които имаше хубави моменти, дойде момента в който трябва да сложа край на моята спортна кариера като навигатор – разяснява в постът си Карлос дел Барио. – Докато аз започвам нов проект с друг пилот и отбор, Дани Сордо със сигурност ще продължи да се бори за победа без значение, кой се намира на дясната седалка до него.

„Ще съм винаги благодарен на Дани за онова обаждане през 2017-та, след четири годишното ми отсъствие от световния рали шампионат. Винаги сме се разбирали добре заедно и вратата е винаги отворена между нас и за в бъдеще.“

Дани Сордо от своя страна също благодари на Карлос дел Барио, пожелавайки му успех в новия му проект и най-вече отправяйки му предупреждението: „внимавай да не те повредят“.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]