Дакар с жертва, почина моториста Пиер Шерпин

По всичко изглеждаше, че тазгодишното издание на рали „Дакар“ ще премине без фатални инциденти. За съжаление обаче, това не се случи. Вчера от ASO обавиха, че  участникът при мотоциклетите Пиер Шерпин е починал.

Това е четвъртия „Дакар“ за французина при мотоциклетите. 52 годишния състезател е претърпял тежък инцидент в седмия етап, след който удря своята глава. Организаторите са успели да реагират достатъчно бързо и той бива опериран по спешност.

Бивайки в искуствена кома и в тежко състояние той бива качен на самолет към Франция. За съжаление обаче Шерпин губи животът си докато бива във въздуха след усложнения от инцидента.

„Повреме на трасферът му с медицински самолет от Джеда за Франция, Пиер Шерпин почина от своите нараняваня – се гласи в съобщението на ASO. – Състезателя се е претърпял инцидента в 178-мия километър от етапа в около 13:00 ч. Докторите с медицинския хеликоптер са го открили в безсъзнание и са го отвели директно в болницата в Сакака, където от медицинския доклад става ясно, че има множество травми на главата.

„След операцията е приведен в изкуствена кома и състоянието му бива стабилизирано за няколко дни. По-късно бива преместен със самолет от Сакака до болица във Франция но по пъти ни напуска.

„Целият керван на Дакар иска да изяви своите съболезнования към семейството и приятелите на Пиер.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]