Дакар етап 4: Льоб с етапна победа, Ал-Раджи продължава да води в класирането

Sebastien Loeb and Fabian Lurquin
Снимки: RedBull content pool

Пилотът на Prodrive, Себастиен Льоб, стартира днешния ден от самотната девета позиция в генералното класиране. Той имаше доста проблеми със спукани гуми, повреди в окачването и какво ли още не през последните няколко дни. Днес обаче всичко това остана зад гърба му, и той буквално летеше в 299-километровата отсечка от Ал Саламиа и Ал-Хофуф.

Първоначално лидер в днешния четвърти етап бе Насер Ал-Атия, като Сет Кинтеро, Ал-Раджи и Льоб се намираха много близо до него. В предпоследната часова контрола всичко изглеждаше, че Ал-Атия ще спечели етапа, след като водеше с 24 секунди пред Льоб.

В последните 36 километра победителят в последното издание на рали „Дакар“ изгуби темпо, което позволи на Ал-Раджи и Льоб да го настигнат и изпреварят. Така победител в днешния четвърти етап е Себастиен Льоб с аванс от малко над минута пред Ал-Раджи.

Наср Ал-Атия записа трето време с преднина от три минути пред Карлос Сайнц, който беше най-бързият пилот на Audi. Челната петица се затваря от Гийом Де Мевиус, завършвайки пред Стефан Петерханзел.

След четири от общо дванадесет етапа от тазгодишното издание на рали „Дакар“, лидер е Ал-Раджи, който има преднина от 4 минути и 19 секунди пред Карлос Сайнц. Зад тях се намира Насер Ал-Атия, следван от Лукас Мораес и Матияс Екстрьом, който от своя страна получи две минути наказание.

Ал-Раджи се размина на косъм със зрител

Лидерът в класирането на рали „Дакар“ беше част от почти фатален инцидент с лошо разположен зрител. 42-годишният пилот буквално се сблъска с пресичащ трасето зрител с висока скорост.

Оказа се, че организаторите не са знаели за този инцидент, след като не се появи видео от него в социалните мрежи.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]