Дави Жене се присъединява към Team Peugeot- Hansen

click

От отборът „Пежо-Хансен” потвърдиха новото си попълнение французинът Дави Жене, който ще си партнира с шведът Тими Хансен зад воланът на Peugeot 208 WRX Supercar. И двата автомобила за пореден път ще бъдат по дизайн на европейския шампион по раликрос Кенет Хансен. През миналата година отборът извоюва пет места на подиума и победа в италианския кръг от шампионата. През тази година са направени редица промени по купето и двигателя на автомобила.

Кенет Хансен, шеф на отборът: „ Чувствам, че сме по подготвени от миналата година. През 2014, всичко се случи в последния момент, което ни коства доброто представяне в началото на сезонът. Тази година, ние се възползваме от нашето добро представяне през втората част от миналия сезон и с нетърпение очакваме първото състезание за 2015!”

Тими Хансен: „ Със сигурност новото Peugeot 208 WRX е най-добрата кола, която съм карал през животът си.” Шведът също допълни: „ Смятам, че разполагам с един автомобил с голям потенциал за битки на подиума. На лично ниво, за този сезон се подготвям още по-усилено . Радвам се, че ще имам нов съотборник. Познавам Дави още от моят дебют в раликросът, той е бърз и много постоянен. Той знае, кога да натиска и кога да отпуска, затова със сигурност ще бъде трудно да го победиш.”

Дави Жене: „ Това е първия ми договор със заводски отбор така че, това е една важна точка за моята кариера. За мен е ново предизвикателство, в което смятам да дам всичко от себе си. Бях изключително изненадан, когато седнах зад воланът на Peugeot 208 WRX за пръв път. Двигателят се усеща изключително мощен, като моята цел е да вдигам темпото през сезонът и да се надяваме, че ще успея да се боря за място на подиума.”

Peugeot и Red Bull се сляха за да създадат отборът Peugeot Red Bull Hansen Junior Team, като един от пилотите в този отбор е 16 годишния Кевин Хансен, който ще участва през този сезон в шампионатът на RX Lites.

Първия кръг на световния раликрос, ще бъде по-късно през този месец в Португалия (24-26 Април).

click click2

Дави Жене                                                                        Тими Хансен

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]