Гърция, Япония, Канада и Нова Зеландия търсят място в сезон 2017

 

MOTORSPORT - WRC Rally Japan

Месец преди да бъде представен работният вариант на WRC календарът за сезон 2017. Държави като Гърция, Япония, Канада и Нова Зеландия имат реални шансове за да влязат отново в кралският клас при ралитата. От друга страна има вероятност състезания като Китай и Австралия да отпаднат, което отваря вратите на изключително дългият списък от чакащи.

Рали „Акрополис“ е едно от най-легендарните състезания във WRC разполагащо с богата история в шампионата. Според редица източници смяната на региона е допринесла значително за подсигуряване на нужните средства за приютяване на кръг от световният рали шампионат в Гърция. От друга страна имаме Япония, която може да инвестира значително след като от Тойота ще се завърнат в шампионата .

Усилията от страна на новозеландските организатори са доста забележими, като те разполагат с едно добре структурирано състезание с етапи вече добре познати във WRC. Техен посланик е Хейдън Падън, който работи доста усилено по посока завръщането на шампионатът в неговата страна. След проблемите с местните власти в Австралия е вероятно новозеландците да заемат мястото на рали „Австралия“.

От Канада първоначално искаха да представят състезание изцяло на сняг, алтернативно от това на рали „Швеция“, но се отказаха и също заложиха на макадамов кръг. А относно Швеция, организаторите възнамеряват да преместят състезанието още по на север за да избегнат проблемите с липсата на сняг.

В момента ни предстой един доста интересен месец, като за българските фенове едно завръщане на шампионата в Гърция е добре дошло имайки предвид и новите правилна на шампионата относно автомобилите.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]