Грязин с отменено наказание, той отново повежда в Монте Карло

Наказанието за закъснение на часова контрола поставено на руснакът с български паспорт Николай Грязин бе отменено. Пилотът на Citroen Racing получи 1 минута и 50 секунди наказание за закъснение на една от контролите в сервизният парк в Гап.

С това наказание той бе изпратен на третото място и с почти нулева възможност да се пребори отново за първото място със своите преки конкуренти Йоан Росел и Пепе Лопез.

Тази сутрин обаче стана ясно, че наказанието е отменено. Самият Грязин сподели, че то му е било поставено по погрешка, а по-късно и от неговия мениджърски екип потвърдиха информацията специално за BGRallyHD.

Вчерашния ден в WRC2 на рали „Монте Карло“ започна с аванс от 14,2 секунди за Пепе Лопез, който доминира четвъртъчните нощни етапи. 28 годишния испанец заложи на сигурно в сутрешните минавания, като заедно с това допусна грешка в настройките за първия етап. Това даде възможност на Николай Грязин да го атакува и дори изпревари в класирането.

До обедния сервиз Лопез успя да възстанови своята позиция, но с изключително малкия аванс от едва 0,4 секунди пред пилотът на Citroen.

Следобедните минавания започнаха с атака на Грязин, но в предпоследния етап за деня той отново изгуби първото място спрямо Лопез. В последния нощен етап за деня La Bréole / Selonnet 2 Грязин записа етапна победа за да завърши деня на първо място с преднина от 1,3 секунди.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3300 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]