Грязин поведе в рали „Рим“ след победа в супер специалният етап

Николай Грязин се превърна в лидер на рали „Рим“ след победа в първият супер специален етап снощи.

Младият пилот записа най-добро време от 1 минута 47.9 секунди в 1.80 километровият етап ACI Roma Arena намиращ се под Colosseo Quadrato в Esposizione Universale Romana. Второто най-добро време бе постигнато от Ян Черни, който записа с 0.1 секунди по-бавно време от това на Грязин.

„Мина добре – коментира Грязин, който завърши етапа с повреда в допълнителните фарове на неговата Шкода Фабия R5 – Ударихме гумите, но като цяло беше забавно.“

Третото най-добро време е на Грегор Гризб следван от Алексей Люкянук, Каетан Каетанович, Бруно Магалаеш и Бриан Буфие. Магалаеш не остана доволен от снощният етап, след като трябваше да се справи с разпръснатите гуми по трасето от Каетан Каетанович.

Николай Грязин е най-бърз и в JERC U28 категорията докато Крис Инграм оглави класирането в JERC U27 и ERC3. Най-бърз в ERC2 снощи бе Сергей Ременик, докато Кати Мънингс бе най-бърза при дамите.

Днес екипажите започват своят ден с SS2 Colle San Magno “Turriziani Petroli” (13.65 km) от 10:57 часа българско време.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]