Грязин взе победата в Латия, Каетанович шампион

Николай Грязин и Крис Инграм определено са най-големите победители след този изключително тежък уикенд в Латвия. Живеещият в Рига руснак, които в събота навърши 20 години, записа своята първа победа в JERC U28 категорията и в генералното класиране на ERC, побеждавайки Кале Ровампера с аванс от 18.5 секунди.

„Уикендът мина добре и определено това е уникален подарък за рожден ден – коментира младият пилот, който се превръща в седмият победител от осем състезания в календара. – Цялото състезание мина добре, на места бяхме доста близо до лимита ни. Кале бе много бърз и съм доволен, че спечелих срещу толкова силна конкуренция.“

Другият голям победител е в JERC U27 и това е Крис Инграм, който спечели 100-те хиляди евро с които да финансира участието си R5 автомобил в JERC U28 категорията на шампионата.

„Първото ми участие в ERC бе точно тук в Латвия преди четири години и от тогава насам се опитвам да взема тази титла – обяснява Инграм, който спечели и титлата в ERC3. – За да постигна този успех ние работихме почти всеки ден през последните четири години. Сега разполагам с най-добрата финансова награда в историята на рали спорта, която определено ще ми помогне в кариерата.“

Тибор Ерди успя да превърне изоставането си с 4 точки в лидерство взимайки титлата в ERC2 категорията побеждавайки Зелиндо Мелегари. Рали крос звездата Рейнис Нитис взима победата в Латия в ERC2 категорията. При отборите Castrol Ford Team Turkey взеха титлата, като определено ги очакваме отново в ERC и догодина.

Най-важната новина е спечелването на трета поредна рекордна европейска титла за Каетан Каетанович/Ярислав Баран, които просто трябваше да завършат, след като преките им конкуренти Бруно Магалаеш и Уго Магалаеш отпаднаха при челен удар с дърво.

Определено можем да заявим, че тазгодишният сезон в ERC бе доста конкурентен и изпълнен с интересни моменти. Въпреки слабото отразяване в ефира на Евроспорт шампионата се превърне в едно истинско зрелище, като се надяваме някой ден и България да бъде част от това.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]