Грязин взе квалификациите на рали Рим

Участникът в JERC U28 Николай Грязин отбеляза завръшането си в шампионата записвайки най-добро време в квалификационния етап на асфалтовото рали „Рим“, побеждавайки Алексей Люкянук с 0,1 секунди.

Екипажите преминаха два пъти през отсечката преди да стартират в квалификационния етап, което извади всичката фракция на трасето.

Младия Руснак, който миналата седмица успя да се пребори с някой от конкурентите си в рали „Касетино“ зад волана на своята Шкода Фабия R5, продължи в същя дух и вчера получавайки шанса пръв да избере своята стартова позиция за днес.

Третото най-добро време с изоставане от само 1,5 секунди е на лидера в JERC U28 категорията Фабиан Крамър също с Шкода. Още една млада надежда в лицето на Гергор Гризиб, записа четвърто време с изоставане от 0,05 секунди спрямо Крамър.

Фредрик Ахлин и Крис Инграм записаха пето и шесто време, затваряйки челната шестица пред Бруно Магалаеш, който изпитваше затрунения с излязлата фракция на трасето.

Италианската легенда Паоло Андреучи, който наскоро претърпя тежък инцидент по време на тестове, е най-бързия инталианец в квалификационния етап със своето осмо време с 2,75 секунди по-бавно от това на Грязин.

Днес на екипажите им предстои да стартират в първия етап ACI Roma Arena от 19:30 българско време.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]