Грьонхолм е новият тестов пилот на Фолксваген

IMG_1259-Kopie

Двукратният световен шампион Маркус Грьонхолм се присъедини към отборът на Volskswagen Motor Sport, като тестов пилот подпомагайки развитието  на Polo R WRC.

Ролята на финландецът ще бъде ключова при развитието на автомобилът за 2015-та, който ще бъде представен на рали „ Монте Карло”  през Януари. От отборът заявиха, че също така е възможно да „впуснат” автомобилът си по-рано в някое състезание преди началото на шампионатът.

Маркус вече направи своят първи макадамов тест с автомобилът по-рано този месец  в южна Франция. Освен това, двамата с Джост Капито са работили заедно във Ford за победата при конструкторите през 2006 и 2007.

„ Аз наистина очаквам с нетърпение да тествам. Също така да имам възможността да разработвам най-добрият рали автомобил  в момента – Polo R WRC”– заяви финландската легенда.

Спортният директор на Volkswagen Джост Капито: „Маркус е един от най-успелите и талантливи рали пилоти и ще подкрепи нашият екип за развитието на нашата кола. Благодарение на широките му технически и аналитически познания, той ще даде изключително важна информация за нашите инженери.”

3532_MarcusGronholm-Greece_001_896x504

Видео

Източник и снимки: wrc.com

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]