Грузинската федерация е първата номинирала своите пилоти за Rally Star програмата на ФИА

Снимки: ФИА

350 участника на възраст от 17 до 26 години взеха участие в три организирани състезания за майсторско шофиране в три различни локации в Грузия. 68 от топ участниците са били селектирани и взели участие във финалния четвърти кръг, който се проведе преди две седмици.

Финалистите са Салом Мчедлишвили при дамите Отар Есартиа, Ника Билисейшвили, Николош Бекаури и Александре Шакулашвили.

Тези петима бъдещи професионални пилоти ще преминат в следващия етап, където ще им се наложи да се изправят срещу други талантливи състезатели от Европа във финалното състезание, което ще се проведе по-късно през тази година.

В това финално състезание те ще бъдат зад волана на XC LifeLive TN5 кроскарт създаден от фирмата на самия Тиери Ньовил, като целта им е да влязат в тренировъчната програма на ФИА, която стартира от сезон 2022.

„За нас е чест, че от 146 национални федерации грузинската е първата, която стартира в Rally Star приключението на ФИА“, коментира Мевлуд Меладзе пердседател на автомобилната федерация на Грузия, както и участник в минали издания на родните ни рали „Твърдица“ и рали „България“.

„За млади таланти между 17 и 26 години това е безпрецедентна инциятива в която аматьорски пилоти имат сериозната възможност да се докажат карайки идентични автомобили и при идентични условия показвайки своите умения зад волана.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]