Гребел разменя наградата си да кара еднократно WRC за пълен сезон с R5

Най-известният германски пътен полицай в рали спорта Мариян Гребел, превърна своята награда за победата си JERC U28, която бе участие в един кръг от WRC зад волана на такъв автомобил, във финансова подкрепа за сезон 2018 зад волана на R5 автомобил.

Според него това е най-доброто решение с оглед изкачването му в рали спорта след победата в JERC U28 купата през този сезон от европейският рали шампионат. Веднага след като получава наградата си, Гребел е започнал разговори с промоутъра на ERC, Евроспорт Евенст. Все още преговорите текат, но желанието на германецът е да продължи участието си в ERC и догодина.

Гребел, който кара зад волана на подготвена от отборът на Баумшлагер Фабия R5 и с гуми на Пирели, взе титлата в JERC U28 на рали „Лиепая“ в началото на този месец.

„Колкото и да е добра наградата за единично участие с WRC автомобил, аз не съм богат човек, и е по-смислено за мен да подкрепя бюджет за пълен сезон с R5 автомобил през 2018 – коментира Гребел. – Аз имам едва шест пълни ралита с R5 и трябва да продължа да се уча и усъвършенствам. Вместо да рискувам всичко за да седна зад волана на WRC автомобил само за едно състезание с нула опит и с никакви шансове да бъда част от заводски тим.

„Затова моята цел е да направя цял сезон с R5 автомобил. Въпреки това все още бюджетът не е готов за това което искам, но работя по въпросът с партньорите ми и с Евроспорт Евентс. ERC шампионатът е най-евтиният начин да започнеш своята международна кариера в рали спорта.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]