Готви се общонационален протест против отнемането на лиценза на БФАС

Снимки: LAP.BG

В пост в социалните мрежи председателя на БФАС (Българска федерация по автомобилен спорт) Румен Дунев помоли всички автомобилни състезатели, отбори, механици, маршали, организатори, деятели, фенове и експерти по пътна безапосност да заявят категорично своята позиция на протест на 28 октомври (петък). Причината за този пост е взетото решение от страна на министерството на младежта и спорта да отнема лиценза на БФАС и да възстанови този на АФБ (Автомобилна Федерация на България).

ДО ЦЯЛАТА АВТОМОБИЛНА И СПОРТНА ОБЩНОСТ

До всички автомобилни състезатели, отбори, механици, маршали, организатори, деятели, фенове, експерти по пътна безопасност, приятели и съмишленици!

Обръщам се към вас в един от най-трудните моменти за българската автомобилна общност, защото правдата и справедливостта са ни отнети, с което мечтите и очакванията на мнозина от нас няма да се сбъднат.

Призовавам ви да се обединим в името на честността, искреността и правото ни да правим спорт на международно и европейски ниво. С всичките ни действия в последните месеци доказахме, че сме способни да организираме състезания, покриващи всички стандарти за безопасност, както и да работим в името на нашия любим спорт и тези, които милеят за него. Нещо, което нашата федерация е правила повече от 50 години, и което е мисията на нашата организация.

В този тежък час за българския автомобилен спорт, тогава когато държавата се намесва, за да бъдат потъпкани истината и обективността, се обръщам към вас, като ви моля да заявим ясно и категорично на протест на 28 октомври, че няма да се откажем да се борим за справедливост. Днес повече от всякога всеки един от нас е важен и само заедно можем да успеем.

„Ако утре четвъртък 27.10.2022 на среща в Министерството на младежта и спорта нашите искания за връщане на Лиценза на БФАС и правото ни да спортуваме свободно не бъдат удовлетворени , ще използваме всички законови мерки да изразим недоволството си!

Очаквайте допълнителна информация за сборните пунктове, „часовия график“ и „пътната карта“ на протеста.“

Вчера няколко пилота организираха спонтанен протест пред министерството на спорта на който освен Румен Дунев присъства бившия министър на спорта Радостин Василев и други деятели на спорта и пътната безопасност у нас.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]