Глобул Рали Тийм с надежда за добро класиране в рали „Сливен“ 2014 г.

Globul_Rally_Team_Photo

Пилотът на Глобул Рали Тийм Крум Дончев и навигаторът му Петър Йорданов ще вземат участие в 34-ото издание на рали „Сливен“ 2014 г. Надпреварата в града под Сините камъни е трети кръг от Българския рали шампионат и девети от Европейкото рали трофи.

Състезанието ще се проведе в периода 5-7 септември, като по традиция в петък от 18:30 ч. ще се състои церемониалният старт на площад „Хаджи Димитър“. 30 минути по-късно от 19:00 ч. пред магазина на Глобул в центъра на града, очаквайте Крум Дончев, Петър Йорданов и техният състезателен Форд Фиеста Р5 за снимки и автографи. Събитието ще предложи забавни игри с томбола и награди.

Рали „Сливен“ ще стартира в събота (6 септември) с градски етап в Сливен, след което екипажите ще бъдат изправени пред три скоростни етапа в Елено-Твърдишкия и Сливенския балкан. Битката ще продължи с рестарт на състезанието в неделя (7 септември) с преминаването на два етапа, изминати по два пъти.

„Предстои ни страхотно състезание този уикенд в Сливен. За пръв път ралито се организира в подобен формат, с преминаването на скоростна отсечка в Елено-Твърдишкия балкан. Етапите в рали „Сливен“ винаги са били изключително трудни и технични, нямаш право на грешка. Поздравявам организаторите за добре свършената работа по изчистването на трасето и пожелавам успех на всички участници.“, коментира Крум Дончев в последния ден от опознавателните обиколки на състезанието.

„Рали „Сливен” е едно от най-добрите състезания в родния ни шампионат. Подготвени сме и с радост очакваме старта на състезанието“, сподели и навигаторът на Глобул Рали Тийм

Chasovi grafik sliven2

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]