Глобул Рали Тийм спечели Европейският Рали Трофей

Croatia_Rally_2014_238814

Българският екипаж Крум Дончев/ Петър Йорданов получи титлата в Европейския рали трофей. Двамата бяха в челото на класирането с 515 т. преди последния кръг в Австрия – рали „Валдвиертел“. Състезанието се проведе този уикенд.

Надпреварата край двореца Графенег стартира вчера с 6 скоростни етапа на асфалтова настилка. Глобул Рали Тийм стартира с номер 1, движейки се в челото на класирането. В края на състезателниия ден падна гъста мъгла, което допълнително усложни метеорологичните условия. Също така последва и механичен проблем в състезателния автомобил, който бе свързан със задното предаване, което доведе и до завъртане в последния етап, и загуба от 20 сек. Последвалата сервизна зона не бе достатъчна за отстраняване на проблема и екипажът бе принуден да напусне австрийската надпревара.

„Въпреки отпадането ни в последния кръг, не мога да скрия радостта си. Европейският рали трофей е най-ценното постижение до момента в моята кариера, и съм изключително щастлив, че успяхме да го завоюваме за България. Благодаря на всички наши партньори, които ни подкрепиха и повярваха в нас!“, сподели Крум Дончев.

„Състезанието беше много трудно от навигаторска гледна точка, поради лошите метеорологични условия – гъста мъгла и дъжд.“, коментира Петър Йорданов. „Организацията и атмосферата бе страхотна. Съжаляваме, че не можахме да продължим през втория ден. Изключително сме щастливи, че успяхме да спечелим куптата на Европа за 2014 г.“, завърши той.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]