Гераджиев и Гаджев с втори старт в Румъния

3

Екипажът на АСК „Пловдив“ Георги Гераджиев/Георги Гаджев с Форд Фиеста R2 планува да направи втори пореден старт в Румъния за сезона – този път в Рали Делтата на Дунав с център град Тулча, което ще се проведе на 09-11 юни 2016 г. Състезанието е на макадамова настилка и е пореден кръг от Европейския рали трофей (ERT) на Международната автомобилна федерация (FIA) – Балканска зона.

Рали Делтата на Дунав е вече познато за Гераджиев и Гаджев от миналата 2015 година, когато те дебютираха в състезанието. Тогава тандемът завоюва второ място в своя клас RC4 (автомобили от спецификация R2 – с един задвижван двигателен мост, до 1600 куб.см.).

4

Първото участие на пловдивския тандем за този сезон бе в началото на месец май в друго румънско макадамово състезание – Рали Арад, където Гераджиев/Гаджев завършиха на първа позиция в клас RC4 и общо на втора от колите с две задвижващи колела.

В паузата от един месец между двете състезания бе направена ревизия на скоростната кутия на рали автомобила Форд Фиеста R2, а през изминалия уикенд се проведе и задължителен тест на специално подбрано макадамово трасе в България, наподобяващо етапите на предстоящото румънско рали, за да могат да се направят финалните настройки, преди целият екип на АСК „Пловдив“ да замине за Тулча в средата на тази седмица.

2

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]