Гераджиев води в своя клас на рали Истанбул, Стратиева и Титов с участие в Унгария

Снимки: АСК Пловдив и АСК Астра Рейсинг

Георги Гераджиев и Георги Гаджев (Ford Fiesta Rally4) са лидери в клас RC4 след края на първия ден от макадамовото рали „Истанбул“.

Българския екипаж са и най-бързото дуо с автомобил задвижван от предните колела намирайки се на осмо място в генералното класиране след 73 състезателни километра.

Като цяло денят беше добър за нас – коментира Гераджиев, който за пръв път сяда зад волана на своята Fiesta Rally4 на макадам. – Запознаваме се с Фиестата на макадам. Колата е страхотна и много бърза – има невероятен потенциал. Днес имаше от всичко: бавно, много бързо, тясно и широко, като първият специален етап беше най-труден. Тази година етапите са с различна конфигурация спрямо преди, макар и да се използват трасета, които сме карали в предни издания на състезанието.

Лидери в генералното класиране на рали „Истанбул“ 2022 са Чем Алакоч/Араш Динчер (Skoda Fabia R5), които са следвани от Али Туркан/Бурак Ерденер (Ford Fiesta R5). Надпреварата продължава и утре с последните си четири специални етапа, чиято обща дължина е малко под 50 състезателни километра. Времена на живо можете да следите от тук.

Междувременно още два родни екипажа през този уикенд взимат участие извън границите на България. Екатерина Стратиева и Георги Аврамов (Opel Corsa Rally4) и Антон Титов/Александър Спиров (Skoda Fabia R5) участват в рали „Земплин“ в Унгария.

Традиционно това унгарско асфалтово рали е изключително тежко предизвикателство дори и за екипажите с опит. Родните ни представители определено заложиха на сигурно още от самото начало. Във втората отсечка  Újhuta – Bózsva /1 обаче Титов и Спиров записаха изключително слабо време, което най-вероятно се дължи на спукана гума.

Със загуба от около пет минути те се наредиха на предпоследната позиция в класирането. До края на деня все пак успяха да се изкачат с единадесет позиции нареждайки се точно зад Стратиева и Аврамов в генералното класиране. Така двата родни екипажа са на 29-то и 30-то място в общото класиране след общо 72 състезателни и изключително кални километра.

Лидери в надпреварата са Мадс Остберг и Йохан Йохансон (Citroen C3 Rally2), следвани от Миклош Ксомос (Skoda Fabia R5) на 12 секунди. Трети са Ференц Винче и Гергели Немет (Skoda Fabia R5).

Можете да следите времената на живо от последния ден от рали „Земплин“ от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3246 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]