Генералната репетиция на Гас Грийнсмит за рали Мексико премина от макадам на сняг

Източник и снимки: wrc.com

През миналия уикенд Гас Грийсмит взе участие в португалското макадамово рали „Виейра до Миньо“ с което официално стартира и националния рали шампионат на Португалия.

Целта на това участие за великобританеца бе да се запознае с новия за него автомобил Skoda Fabia RS Rally2 с оглед предстоящото му участие в WRC2 категорията в рали „Мексико“.

За негово съжаление обаче от традиционно сух макадам, португалското рали се превърна в истинска кална баня смесена със сняг, условия които са доста далечни от това което го очаква в Мексико.

Условията на това рали определено се развиха по начин по който не се надявахме – коментира 26 годишния бивш пилот на M-Sport. – Прекарах сутрешните минавания в ролята на снегорин, но пък в следобедните условията бяха типично мокри.

Въпреки това успяхме да научим някои неща. Колата се усеща добре от което съм доволен. Предстоят ни още два дни за да се подготвим за Мексико и след това ще сме готови да стартираме.

Грийнсмит завърши на втора позиция в португалското рали изоставайки с 6,1 зад ветеранът от WRC Ксави Понс, който също бе зад волана на Fabia RS Rally2.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]