В Шумен се готвят с пълни сили за мемориал Валерий Великов

Снимка: Georgi Todorov Jr/ LAP.bg

В навечерието на първия кръг от родния шампионат по планинско изкачване „Шипка – Дамасцена“ организаторите на втория АСК „Стари Столици“ публикуваха на официалната Facebook страница на „Мемориал Валерий Великов“ своята програма и карта на трасето.

След като БФАС пое юздите на родния спорт дългогодишните деятели от АСК „Стари Столици“ отново ще имат възможността да организират своя мемориал, който през годините се доказа, като едно от най-популярните състезания сред пилотите у нас с цели 83 явили се на старта участници през 2018 година.

Благодарение на община Шумен и на кметът на общината г-н Любомир Христов бе асфалтирано част от трасето, както и бяха направени редица ремонти – коментира Димитър Георгиев, директор на надпреварата – Желанието ни е да се представим на високо ниво и да успеем да зарадваме пилотите и публиката, които почти бяха забравили за автомобилния спорт в нашия регион поради дългата пауза.

Състезанието ще се проведе в дните 8-9 октомври, като въпреки ремонтите трасето няма да претърпи промяна в своята конфигурация. Съботния ден ще започне в 12:25 ч. с церемония по откриването пред паметника на Валерий Великов и брифинг с пилотите. Тренировъчните маншове са предвидени да започнат от 13:30 ч. В неделя преди двата състезателни машна организаторите са предвидили warm-up сесия, която започва в 09:30 ч. От 11:00 ч. стартира и самото състезание в три манша.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]