В Уелс честват 20 годишнината от световната титла на Колин Макрей

7351_ColinMcRae-GB-1995_001_896x504

Шотландецът се превърна в най-младият световен шампион, взимайки титлата през 1995 година. В специално изградена структура в сервизният парк на рали „Уелс” ще бъдат изложени редица автомобили, които маркираха световната рали история. Сред тях е и шампионското Subaru Impreza с неповторимата окраса с трите петици.  Структурата (на снимката) ще се превърне в един истински музей посветен на Колин Макрей. Неговият баща Джими Макрей, е сред заявените за националният шампионат на великобритания зад волана на Vauxhall Firenza.

7352_ColinMcRae-GB-2015_001_896x504

От Субару Америка пристигат в Уелс с изцяло новото Subaru WRX STI NR4 окрасено в класическата окраса от 95-та. Зад волана на този автомобил ще бъде седемкратният рали шампион на Америка Дейвид Хигинс.

7360_DHiggins-RallyGB-2015_528_896x504„ Всякаш не беше преди 20 години, когато Маргарет и аз празнувахме победата на Колин в Честър”, заяви Джими Макрей. „ Фамилият Макрей е изключително смирена от организирането на такъв трибют в негова памет. Колин беше много известен в Америка. Щастлив съм че, от Субару Америка дойдоха до тук за да участват. Това също ще бъде специален момент и за Дейвид, който бе много добър приятел с Колин. Този уикенд ще бъде много емоционален.”

„ Това което имаме тук е,  един невероятен шанс да припомням на хората колко голям бе Колин”, заяви Хигинс. „  Също е и важно да напомним, колко голяма бе победата на Колин и Дерек в световният рали шампионат. Това постижение постави великобритания на рали картата и отвори много врати за доста млади пилоти.”

7359_DHiggins-RallyGB-2015_637_896x504

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3300 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]