В Търново тече активна подготовка за рали България

Ако сте се чудили какво ще е бъдещето на рали „България“ през този сезон, ето че от днес можем да ви потвърдим, че се работи активно по организацията на надпреварата, която ще се проведе в дните 1-3 септември.

Към момента, това, което успя член на организационния екип на ралито да сподели с нас е, че състезанието ще бъде с дължина от 150 състезателни километра, разделени на тринадесет специални етапа, разпределени в два дни.

„Първият ден ще бъде от три специални етапа, които ще бъдат карани по два пъти – коментира представител на организационния екип с който се свързахме – Етапите „Шемшево“, „Килифарево“ и „Дряново“ ще сформират първия ден от състезанието. „Шемшево“ и „Дряново“ ще се карат по два пъти, като третата отсечка „Килифарево“ ще бъде с три минавания.

„Неделя маршрута отново е от три етапа, носещи имената „Плаково“, „Златарица“ и „Яковци“. Състезателната дистанция ще бъде на половина на съботната, но въпреки това етапите са също толкова интересни.“

Церемонията по откриването се очаква да се проведе на входа на крепостта „Царевец“ в петък вечерта, докато сервизният парк ще бъде на паркинга до магазин „Кауфланд“.

„В момента се работи по създаването на уебсайт, както и профили в социалните мрежи с цел по-добра информираност и ангажираност на феновете с надпреварата.

„Също така текат уговорки и уточнения с националните телевизии за тяхното по-активно въвличане по време на състезателния уикенд,“ допълни нашият източник.

Официално ще бъде обявена повече информация на първи август, когато ще бъде публикуван и допълнителният правилник на състезанието и картите с маршрута. На 21-ви август ще бъде публикуван списъкът със заявените екипажи.

Можете да следите за повече информация Facebook страницата на състезанието (клик).

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]