В рали Уелс не очакват да ги удари ураганът Лорензо

Организаторите на рали „Уелс“, което ще се проведе през този уикенд, са убедени в това че, идването на ураганът „Лорензо“ не може да ги притеснява.

Според метеорологични данни ураганът „Лорензо“ ще премине през Великобритания именно през този уикенд, като в цялата страна е обявено от вчера жителите на острова да очакват силни валежи и наводнения.

Отговорникът по сигурността на рали „Уелс“ Иан Кампбел, е заявил пред английското издание Autosport, че предвидените силни ветрове от метеоролозите до момента не са се получили и няма какво да ги притесни.

„Силните предвидени ветрове за сега не са се материализирали – коментира Кампбел. – В момента според прогнозите скоростта на вятъра е от 19 км/ч. Също така и вчера бе най-големият седмичен прилив, като по време на състезанието се очаква нивото на водата да е с два метра по-ниско.“

Според Autosport преместеният парк в Лиандудно ще доближи някой от отборите доста близо до крайбрежието, а според нас има и вероятност да се повтори случилото се от 2015.

Освен съботният етап Colwyn Bay, всички етапи са разположени във вътрешността на острова, което до някъде оправдава изявлението на организаторите.

„Нищо свързано с прогнозите не ни притеснява от към условия на специалните етапи – допълва Кампбел. –  Изглежда обаче уикенда ще бъде доста мокър, което няма да е много приятно за нашите екипи, които от една седмица са по отсечките както и за феновете. Поне за сега не се очертава да има и сериозни ветрове.“

Според пилотът на Ситроен Есапека Лапи, променливите атмосферни условия са част от играта и ще бъдат едно истинско предизвикателство през този уикенд.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]