В петък Тойота ще обявят програмата си във WRC

1csm_Toyota-WRC-Comeback-2017_e0be21d65a

Този петък ще бъде голям ден за феновете на световният рали шампионат по целият свят. Всички погледи ще бъдат насочени към Токио, където от японският производител ще обявят на ежегодната си пресконференция своята спорта програма за сезон 2015. На нея освен разясняване на програмата им в световните серии за издръжливост, се очаква и официалното представяне относно завръщането на „Toyota Motorsport” на световната рали сцена през 2017г.

Според слуховете идвайки от Германия, японците вече са изпратили своят прототип Yaris WRC, както и наличната информация от тестовете, в спортната централа в Кьолн за да се подготви план за развитие на нов автомобил, с който трябва да вземат участие във WRC. Дори редица журналисти вече спрягат „Motorsport Italia”, като екипът който ще се заеме с програмата на Toyota в световният рали шампионат. В този ред на мисли изглежда че, отборът “Toyota Junior Team” вероятно ще вземе участие още тази година във WRC2, както преди време от нашата страница разяснихме. Ерик Камили и финландецът Тимо Сунинен, ще си партнират в тази нова програма на японският производител. Дори се потвърди и информация, че от легендарният отбор на „Oreca” ще вземат активно участие в проекта на Toyota.

Японците ще влязат във wrc доста по-рано от колкото се очаква

motorsport-gt86-cs-r3-rally-deutschland-5

Въпреки без официален отбор, марката Toyota ще присъства доста по-рано във WRC. Моделът GT86 CS-R3 вече е пълна реалност, след една доста тежка програма за развитие. Автомобилът, който вече е на пазара разполага и с ясно определени „китове” за асфалт и макадам. GT86 CS-R3 разполага с 1.998 кубиков, боксеров двигател с мощност от 238 конски сили задвижвани от задните колела, като към това разполага с шест степенна секвенциална скоростна кутия. Очакват се първите бройки да се доставят през месец май, което е доста по-късно от предварително обявеното.

Също така, станаха ясни и цените за тези китове. Цената на всеки един, асфалтовият или макадамовият ще е с промоция от 79 000 евро с ДДС до 24 април. При голям интерес цените е възможно да се покачат до 85 000 евро за кит с ДДС. В китът се включват каросерията, задвижване, двигател и всичките механични компоненти нужни за сглобяването на този автомобил. Официално хомологацията на GT86 CS-R3 ще бъде издадена през юли тази година.

Видео

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]