В Испания гласят рали Канарски острови за кръг от WRC

В средата на месец февруари стана ясно, че организаторите на рали „Канарски острови“ работят изключително активно, за да направят своята надпревара част от световния рали шампионат.

Тази информация дойде директно от съветника по спортни въпроси на канарските острови, Адридани Ромеро.

„Изпратихме нашите намерения към промоутъра на шампионата за организирането на състезанието за период от две години. Те от своя страна заявиха, че искат да дойдат на място“, обяви Ромеро.

През последните няколко години рали „Канарски острови“ определено започна да прави все по-силно впечатление. Асфалтовата надпревара е уникална сама по себе си, най-вече поради настилката на етапите, в които е вложена вулканична лава, и се доказа като ключово събитие в битката за титлата в европейския рали шампионат.

„От почти година преценяваме възможността на световния рали шампионат да дойде при нас. Вярно е, че заявихме пред промоутъра, че ще поемем ангажимент за две години, и че таксите на промоутъра са много големи. В крайна сметка обаче говорим за Формула 1 при ралитата. Ако бъдем част от календара през 2025 и 2026, то разходите ни определено ще бъдат значително редуцирани“, разясни Ромеро.

Адридани Ромеро твърди, че от промоутъра, който промотира и ERC, са позитивно настроени към тяхното предложение и вероятността рали „Канарски острови“ да влезе в календара на WRC е доста голяма.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]