Въпреки сложните условия в Сърбия опознаването мина по план

Въпреки сравнително влажните условия по време на опознаването на тазгодишното издание на рали „Сърбия“ всичко върви по план. След разговор с няколко от българските екипажи очакванията са времето да бъде стабилно през целия уикенд, въпреки типичните за този период през годината температури.

Силно впечатление е направило на част от родните екипажи двата „нови етапа“, които през миналата година не бяха част от маршрута.

Смятам, че двата етапа Zupa и Zupa Tamnjanika са доста интересни за каране и надпреварата ще бъде доста интересна„, коментира Стефан Добрев, навигатор на Георги Василев.

След официалната церемония по откриването в центъра на Върнячка Баня екипажите ще стартират първата отсечка Stanisinci от 10:14 ч. българско време в събота сутринта. В 10:57 ч. започва втория етап Silver, след който екипажите ще се отправят към зона за презареждане. Съботните сутрешни минавания завършват с преминаване през 8,6 километровия етап Zupa. Следобед екипажите ще преминат за втори път през Stanisinci, Silver, Zuma преминавайки през общо 93 състезателни километра.

Неделния и последен ден е с дължина от 58 състезателни километра разделени в шест специални етапа. 9,2 километровата отсечка Klobuk ще открие маршрута следвана от Zupa Tamnjanika (9,00 км) и Stanisinci Reverse (10,80 км). Следобед екипажите ще преминат за втори и последен път. Последната отсечка от рали „Сърбия“ е Stanisinci Reverse 2, която стартира в 16:01 ч. българско време. Резултати на живо могат да се следят от тук.

Часови график

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3163 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]