Възнамеряват да върнат C3 WRC в WRC през сезон 2021

По-добре късно от колкото никога! Определено се оказва, че C3 WRC има сериозни шансове да се завърне още от догодина. Главните виновници зад тази новина са небезизвестните Saintéloc Racing, хората стоящи зад Алексей Люкянук и Екатерина Стратиева в европейския рали шампионат.

Освен с програмите на Люкянук и Стратиева Saintéloc Racing поддържат множество частни екипи в WRC2 и WRC3 от името на Citroen Racing и Peugeot Sport в други шампионати.  Както помните в миналото PH Sport изпълняваха абсолютно същата роля, като от Saintéloc са поели щаферата до някаква степен.

На скоро те поеха и тестовете на Pirelli с C3 WRC и Андреас Микелсен. Именно тук се крие и ключовия аспект от бъдещото на C3 WRC в световния рали шампионат. Според неофициалната информация от френския тим възнамеряват да хомологират разработените от Citroen Racing нови аероелементи и двигател, с които още в края на миналата година се твърдеше, че шевроните са изчистили своите проблеми с автомобила.

„От наша страна имаме готовността да изпозлваме новият аеродинамичен кит още от следващия сезон, ако разбира се подсигурим програма с добри пилоти – коментира Винсен Душер, рали директорът на Saintéloc Racing. – Процесът по хомологирането е иницииран от Citroen още през миналта година, но бе замразен. Всички нужни документи са готови и продължават да съществуват, единствено е нужно да бъде подновен целия процес.“

Разбира се това няма как да се случи без благословията на самите Citroen Racing, но стискаме палци това да се случи.

Евентуалните пилоти биха били Андреас Микелсен и настоящия заводски пилот на Citroen Racing в WRC2 Мадс Остберг.

Случайно или не Микелсен е започнал интересна кампания до края на сезона, като след дълга пауза той ще се завърне в ERC още през тази седмица на рали „Унгария“. Също така в плановете му са да вземе участие и в WRC3 до края на сезона, стига да има още кръгове.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3002 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]