Възкръсналия Ньовил повежда в рали Сардиния

P-20160609-01242_News

Тиери Ньовил и Николас Жилсул водят след петъчния ден на рали „Сардиния“, което превърна в бегъл спомен лошото начало на сезона за белгийците. Разменяйки си челната позиция буквално след всеки един етап с Яри-Мати Латвала/Мика Антила. В края на деня екипажа на Hyundai излезе напред с 11.1 секунди преднина, възползвайки се от проблемите с управлението на Латвала/Антила.

Един много добър ден за нас“, разясни Ньовил. „ Смятам че, всички са доволни да ни видят отново в челото. Със сигурност сме много щастливи че, сме отново в играта. Бяхме подпомогнати от чисти пътища, което ни помогна да увеличим увереността си. Надявам се да продължим със същото темпо и утре.“ До момента пилотът на Hyundai влезе само два пъти в зоната на точките през новия сезон, но в Сардиния успя да съумее да се възползва от стартовата си позиция изправяйки се в директна битка с Латвала.

P-20160609-00477_News

Яри-Мати Латвала и Себастиан Ожие стартираха с много силно темпо, като в SS3 Tula Ожие успя да излезе на чело в класирането.  В SS4 Castelsardo  обаче, нещата се преобърнаха за Ожие, след като Латвала и Ньовил направиха едни доста силни времена излизайки на чело в класирането зачевайки една доста интересна битка до края на деня.

Rally Italia Sardegna 2016Въпреки проблемите си с управлението на своето Поло, Латвала успя да удържи на натиска от страна на Ньовил. „ Не мога да изляза от завоя както трябва, колата бе трудна за каране. През следобедните минавания нещата се влошиха, бе успях да атакувам и износих гумите прекомерно“, обясни Латвала.

В сутрешните минавания Ожие и Инграсия решиха да заложат на меката смес на Michelin, докато температурите не се покачат. Френското дуо успяваше някак си да отговаря до някъде на темпото, но в края на деня екипажа на Volkswagen са на трета позиция с пасив от 40.3 секунди. Техните съотборници Андреас Микелсен/Андреас Яегер прескочиха в последния етап Мадс Остбер/Ола Флоене, завършвайки на четвърта позиция с актив от само 1 секунда пред сънародниците си в края на деня.  Дани Сордо/Марк Мартин затварят челната шестица изоставайки с 20.1 секунди.

8956_paddon-crash2-sardinia-2016_999_896x504

За съжаление младата надежда на Hyundai  – Хейдън Падън се преобърна през таван, като заедно със своя навигатор Джон Кенард няма да продължат в състезанието. Това е второто поред отпадане за кивито, което постепенно започва да засенчва представянето му до момента през сезон 2016. Проблеми с диференциала принудиха Ерик Камили, да изпадне на седемнадесета позиция в генералното класиране. Същия проблем, само че оставяйки без предни задвижващи колела сполетя и Кевин Абринг. Челната десетка се затваря от Умберто Скандола, Хенинг Солберг, От Танак и Есапека Лапи.


 

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]