Времето принуди промяна в графика на рали Швеция

7913_Kirkenaer-2016_001_896x504

До последно не бе ясно, какво ще се случи с предстоящото през този уикенд рали „Швеция”. Редица български и чужди медии буквално бяха отписали напреварата. Причината се крие във високите температури и сериозните валежи от дъжд, които разтапят ледовете и превръщат трасетата в истински кални бани.

Днес по обяд в официална пресконференция организаторите представиха своето решение за протичането на състезанието.

CasbcdOWIAIfuYw

За съжаление от 21 специални етапа екипажите ще карат само 18. Опознаването на трасетата е изместено от сряда в четвъртък, а шейкдаунът изцяло отменен. Откриващият етап в четвъртък е отменен също, като реално рали „Швеция” ще стартира в петък със само шест етапа и 118 състезателни километра.

В събота етапите Rammen и Fredriksberg ще се карат по един път, а етапът Hagfors е отменен. Въпреки това и двете минавания през Vargasen ще се проведат, като феновете ще могат да се наслядят на известният Colin´s Crest скок. Неделният ден ще се състои от едно минаване през Lesjofors и пауърстейджът Varmullsasen.

 
 

Прогнозата за времето в дните на рали Швеция

vremeto

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]